VÆKSTHØJSKOLEN DJURSLAND

Kort om os:


Væksthøjskolen Djursland:
Vi er en folkehøjskole, der bygger på et helhedssyn og underviser i alternative livsanskuelser og terapiformer, hvor kærlighed, selvtillid og problemløsningsteknikker er gennemgående temaer. Væksthøjskolen Djursland er opstået af forstander Vita Holmann Storborgs terapeutiske psykologi, der er læren om de ubevidste ressourcers medstyring af mennesket, som er en videreudvikling af Jungs teorier på et praktisk plan og Vita Holmann Storborgs intuitive og spirituelle indsigt. Da vi tror på det enkelte menneskes ansvarlighed over for sit eget liv, er der ingen religiøse eller politiske præferencer - kun åbenhed - en åbenhed, der inviterer til alle former for åndelig indsigt.

 

Miljø'et på skolen:
Alt dette foregår i et varmt højskolemiljø sammen med andre mennesker, der også ønsker at udvikle sig. Alderen fordeler sig fra 18 år til op i 80'erne med en gennemsnitsalder på ca. 42. år.

 

Vi er for dig, der ønsker:

  • Fordybelse i psykologisk, personlig og spirituel udvikling 
  • at forstå og ændre fastlåste adfærdsmønstre 
  • en senere terapeutisk, psykologisk eller pædagogisk uddannelse 
  • at udvikle hjertevarme og forståelse 
  • at gøre dig fri af hjørnesofaens trygge rammer 
  • inspiration og omstilling til en forrygende 3. alder 
  • at surfe på bevidsthedens Internet

 

Af dig forventer vi:
Åbenhed, engagement og ansvarlighed. I undervisningen lærer du arbejdsmetoder til at tackle livet, følelser og konflikter med, og vi forventer, at du kan tage hånd om din egen situation. Psykiske syge frarådes at deltage i vore kurser pga. det selvudviklende indhold.

 

Vegetarisk og økologisk køkken:
Den fysiske næring skal stå mål med den psykiske. Væksthøjskolen Djursland er den eneste højskole i Danmark med et statskontrolleret 100 % økologisk køkken. Der serveres vegetarisk mad. Der er også mulighed for diætmad (fx syre/base, allergivenlig, veganer eller diabetiker kost). Kontakt køkkenchefen før kursets start.

 

Rygning:
Højskolen er røgfri. Du må dog ryge på dit værelse, hvis du har bestilt et for rygere.

 

Medicin:
Du bedes venligst oplyse os om evt. fysiske og psykiske sygdomme og receptpligtig medicin, så vi har mulighed for at hjælpe dig bedst muligt, hvis uheldet er ude.

 

Misbrug:
Misbrug af alkohol og al indtagelse af stoffer medfører bortvisning, da det både ødelægger dit og de andre elevers kursus. Pga. af det spirituelle miljø og udbyttet af undervisningen, er alkohol i hverdagen ikke hensigtsmæssig.


Klik, hvis du vil vide mere om:

Udlændinge på højskole

Andre folkehøjskoler i Danmark

Opdateret  18-01-05